Zenginlik ile Fakirlik Arasındaki Denge

Selam öfkeli kişiler, öfke dolucasına bir yazıya girmişseniz sizin de öfkeli olduğunuzu düşünmekte hakkım var. Bugün, her gün olduğu gib...

Zenginlik ile Fakirlik Arasındaki Denge


Selam öfkeli kişiler, öfke dolucasına bir yazıya girmişseniz sizin de öfkeli olduğunuzu düşünmekte hakkım var. Bugün, her gün olduğu gibi "zengin ve fakir" arasındaki çatışmayla ilgili nefretimi kusacağım. Olayı dün tekrar yaşadım. Bir çocuk, daha küçücük bir çocuk zengin elemanın teki tarafından ezildi, çocuk gidip çöplüğü karıştırdı. Çocuk sanırım karton topluyordu, çocuk yaşta çalıştırıldığına göre böyle.

Bundan kısa bir süre önce de karne günü herkes karnesini alırken bir çocuk görmüştüm, o da aynen böyleydi. O erkek çocuğuydu, bu kız çocuğu. Tamam da ne mecburiyetleri var bu küçücük yaşta çalışmaya? Eşitlik kavramı falan nerede? Ebeveyn, ilgilenen kimseler? Ailesi mi çalıştırıyor yani bu çocukları, sahipsiz mi bu çocuklar? Neden kimse elini kıpırdartıp da çocuğun karnını doyurma gibi bir şey yapmıyor. Kimse de mi vicdan namına bir şey yok?

Zenginlik ile Fakirlik Arasındaki Denge

Ben ilgilenebildiğim kadarıyla ilgileniyorum. Yetiyor mu? Bence yetmiyor. Bunun gibi niceleri daha sokaklarda gezerken insanların vicdanı görünce normal bir şeymiş gibi devam etmeye razı oluyor mu? Çocuk yaşta çalıştırılan çocuklara ne zaman bir el uzatılacak? Bu tüm sorular insanı hasta etmeye yetiyor.

Acaba çocuklara yardım etmek için kurulan derneklerin gücü kaç çocuğa yetiyor, ne kadar çocuğa el uzattılar, kaç çocuk daha böylesine eziyet mağduru? Ben burada fazlasıyla stresli ve öfkeliyim. Çocuklara el uzatın, onları sevin. Çünkü onlar daha çocuk, adı üstünde. Onların sevginin nasıl bir şey olduğunu bilmeleri gerekiyor, sevgiyi tatmaları gerekiyor. En ufak bir gülüşünüz bile sevgiyi onlara tattırmaya yeter. Çocukları sahipsiz bırakmayın. Çocuklar bizlerin geleceği, gelecek nesli devam ettirecek kişiler.

Yazıyı beğendin mi? Şunlara da bir göz atabilirsin.

1 yorum

  1. İşçi ve mağdur çocukları görmezden geliyoruz çoğu zaman :(

    YanıtlaSil