Facebook'tan Enteresan Mahremiyet Kararı

5 sene önce hayatını kaybeden bir kızın ailesi, Facebook'tan ölüm sebebini araştırıp öğrenmek amacıyla kızlarının hesabına ulaşmak is...

Facebook'tan Enteresan Mahremiyet Kararı

5 sene önce hayatını kaybeden bir kızın ailesi, Facebook'tan ölüm sebebini araştırıp öğrenmek amacıyla kızlarının hesabına ulaşmak istediler; ancak Facebook'un kararı olumsuz oldu.

Facebook, geçtiğimiz günlerde 1,25 milyar kullanıcıya ulaşmıştı. Sosyal mecra denilince akla gelen Facebook, bununla birlikte mahremiyet konusunda çok hassas davranıyor.

2012 senesinde Berlin'in metro raylarında ölen 15 yaşındaki kızın ailesi, ölümün ardında intiharın söz konusu olup olmadığını anlamak amacıyla Facebook'tan hesaba erişim sağlamak için izin istedi. Ancak Facebook'un kararı olumsuz olunca, aile karara dava açtı. Mahkemenin kararı ise mahremiyet sebebiyle Facebook gibi olumsuz oldu.

Bu kararın ardından olayı sosyal medyaya yayan aile kısa sürede büyük bir takipçiye sesini duyurmayı başardı. Bunların üzerine Facebook, ölen kızın hesabını bir anı duvarına çevirdi. Duvara insanlar tarafından notlar bırakılmasına izin verildi.

Yazıyı beğendin mi? Şunlara da bir göz atabilirsin.

0 yorum