Blog Yazmadan Önce Keşifler

Blog yazmaya başlamadan önce bu evrene dair hiçbir tecrübeniz yoksa birkaç keşif yapmanız gerekiyor. Blog kurmak demek plan yapmak demekt...

Blog Yazmadan Önce Keşifler

Blog yazmaya başlamadan önce bu evrene dair hiçbir tecrübeniz yoksa birkaç keşif yapmanız gerekiyor. Blog kurmak demek plan yapmak demektir. Planınızı yapmadan önce de keşif yapmanız gerekir, değil mi? Düşün, hamile olan bir arkadaşını, evden hastaneye nasıl yetiştirebileceğini uygulamalı olarak planlaman. Bunun içerisine trafik, uzaklık hepsi katılır.

Blog kurmak diyorum, plan yapmaktır. Blog kurmadan önce büyük blogları keşfetmeniz gerek. Düşünsenize, bu insancıkları neden takip ediyorlar acaba. Neden acaba? E var bunu öğrenmenin bir yöntemi. Her yazısını incele, temasını incele. Gözüne ne hoş geliyorsa onu keşfet. Hepsini keşfet ve onları yutup ardından sindir. Bu sindirmiş olduğun bilgileri de bloğuna uygula. Tecrübeli, okunacak bir blog yapmak istiyorsan, aradığın çözüm yolu bu.

Eğer sen, hiçbir düzenleme yapmadan bloğunun görünüşünü çöplüğe çevirip, hiçbir düzenleme yapmadan direkt kocaman boyutlarla yazı yazarsan, okuyucu "kusura bakma" bile demeden terk eder o güzel bloğunu. Yani, ona göre güzel olmayıp da sana göre güzel olan bloğunu. Blog açmadan önce keşfet.

Yazıyı beğendin mi? Şunlara da bir göz atabilirsin.

5 yorum

  1. Ben açmadan önce 4 sene keşfettim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuç müthiş olmuş. Buna değmiş, severek okuyoruz. :)

      Sil
  2. Tabikide başarılı bir blog olmasını istiyorsanız önce bir strateji oluşturmalısınız, bundan kastım blog sektörünü araştırıp hangisinde başarılı olabileceğini bulmak. Hiç bilmediğiniz konu hakkında blog açmak 2 aya kalmadan kapanmanıza neden olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, haklısınız. Tecrübe birimi çok önemli. Gezi ile alakası olmayan asosyal kişilerin gezi bloğu açması ile kapatması bir olur.

      Sil
  3. Özellikle "kişisel" diye nitelendirilen blogların dışında tematik bir blog açılacaksa muhakkak o alanda yeterli bilgi birikimi ve tecrübesi olması gerekir.

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil