Emek ve Hazır

Neler yaptın, bayağıdır görüşmüyoruz sonuçta. Seni merak ettim. Bu yazıda belki biraz isyan edeceğim. Gerçekleri insanların yüzüne vuraca...

Emek ve Hazır

Neler yaptın, bayağıdır görüşmüyoruz sonuçta. Seni merak ettim. Bu yazıda belki biraz isyan edeceğim. Gerçekleri insanların yüzüne vuracağım. Hazır mı daha kolay yoksa emek mi daha kolay? İnsanoğlunun işine hangisinin daha kolay gelip onu seçtiği gerçeğini bazı yüzlere vuracağım.

Şu hayatta çalışmamın bir nedeni var. Nedeni olmayan yoktur zaten. Hani ben şu zamana dek sırf herkes uğraşıyor diye bir şeyler yapmaya çaba sarf eden kişileri görmedim. Yapanın da olduğundan pek emin değilim. Her şeyde çalışmak için biraz emek veriyoruz. Belki bazen dozu arttırıp "Son gaz ileri!" diye gaza gelip bayağı bir emek verdiğimiz oluyordur.

Peki, bize sundukları fırsat şöyle olsaydı: Birisi gelseydi ve tıpkı matrix filmindeki gibi hapları gösterseydi. Al, bunlardan birisi senin hayatın deseydi. Dur bakalım orada! Orada "Hazır" kelimesi geçti. Sınavlarda doğru cevabın bu olduğunu düşünüp diğer şıklarını okumadan direkt işaretlemek gibi bu. Hazır kelimesi varsa varız sonuçta.

İnsanoğlu buldu kolayı, kaptı âlâyı. Hazır varken zoru, emeği seçmek zor bu ırk için. Tıpkı bedava sevgisi gibi. İnsan ırkı, kolay olan her şeyi sever. Emek veren insan grubu ise her zaman en iyisini hak ettiği halde arka planda kalmaya devam edenler olarak anılacak. İşin en rahat kısmı hazırı kapan insanlarda olacak.

Yazıyı beğendin mi? Şunlara da bir göz atabilirsin.

0 yorum