Su İçmeden Yaşanılırsa Ne Olur? (Spoiler: Ölürsün!)

İnsan su içmeden kaç gün dayanabilir? Su harbiden de denildiği kadar yararlı mı yoksa insanlar arasında yaygınlaşmış bir mitten mi ibaret...

Su İçmeden Yaşanılırsa Ne Olur? (Spoiler: Ölürsün!)

İnsan su içmeden kaç gün dayanabilir? Su harbiden de denildiği kadar yararlı mı yoksa insanlar arasında yaygınlaşmış bir mitten mi ibaret? Susuz kalındığında vücut ne gibi tepkiler verir? Hepsini az sonra okuyacağınız yazıda öğrenmiş, anlamış ve yutmuş olacaksınız.

İnsan kaç gün susuz kalabilir?

İnsanın susuz yaşayabilme süresi tamamen vücudunun dengesine bağlıdır. Bu bir nevi genetiğiniz ile alakalıdır. İnsanlar bir şey içmeden ve bir şey yemeden genelde 10-15 gün içerisinde yaşamı sonlanır.

Vücudun yarısı sudan ibaret olduğu için suyu iyi tüketmemiz gerekiyor. Su içmezsek direncimiz zayıflar, yeterli verim ile gündelik hayatımıza devam edemez ve bitkin halde oluruz. Her insanın günlük minimum 2,5 litre su tüketmesi gerekir.

Susuz kalırsak ne gibi tepkiler ile karşı karşıya kalırız?

Bunların en başında gelen tepki susuzluk hissi, evet. 😋 Susuz olduğunuzu diliniz de kuruluk olduğunda anlarsınız. Susuzluk ile birlikte yorgunluk, endişe, idrar renginde koyuluk, cildin kuruması, baş ağrısı, kabızlık, baş dönmesi gibi tepkiler ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Susuz olduğumuzu nasıl anlarız?

Susuz olduğunuzu anlamak için;

  • yukarıda da bahsettiğim gibi idrar renginde koyuluk,
  • ciltte kuruluk,
  • elinizin üzerindeki deriyi çimdiklediğinizde hemen eski halini almayıp bir süre öyle kalıyorsa,
  • kramp hissi,
  • ağız kuruluğu
belirtilerinden bir veya birkaçının uyması yeterlidir.

Günde ne kadar su içmeyelim?

Bunu basit bir matematik işlemi ile hesaplayabilirsiniz. Örneğin 60 kilo olan bir bireyi ele alalım. Bu bireyin kilosunu 30'a böldüğümüzde yaklaşık olarak içmesi gereken günlük su miktarı 2 litre görünüyor. Tabii bu günlük yaptığınız aktivitelerin katılmamış halidir. Günlük yaptığınız egzersizler için daha çok su içmeniz gerekmektedir. Örneğin 1 saat egzersiz yaptınız diyelim, 1 litre daha su içebilirsiniz.

Fakat vücudun dengesini bozmamak adına bir anda içmemenizde fayda var. Aksi takdirde faydası yerine zararı dokunacaktır. Suyun zararı mı olur demeyin, aynı anda haddinden fazla su tükettiğiniz zaman birtakım sorunlar ortaya çıkacaktır.

Yazıyı beğendin mi? Şunlara da bir göz atabilirsin.

4 yorum

  1. Bende çok az su içenlerdenim malesef dürtüm olmasa haberim bile olmayacak unutuyorum hatta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç olan ise bunu yazdıktan sonra 70 yıl boyunca yemeyip içmeyip yaşayan birisinin olduğunu öğrenmek oldu. :D Olayın aslı var mı bilmiyorum, muhtemelen yalan haberdir.

      Sil
  2. spoiler vermişsiniz kardeşim, ne okuyacağım ben şimdi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harbiden ya. Bu yazarlarda hiç anlayış kalmamış arkadaş. İnsan az düşünceli olur. Başlığa haykırmış birde SPOILER diye.

      Sil